Solbeskyttende tøj til ferie & fritid

Lækkert udstyr til sol, strand og vand

Børn og Solpolitik

No Comments »

Solsikker på legepladsen og i institutionerne. Mange børn opholder sig mange timer ude i det fri – ikke mindst, når de er i vuggestue, børnehave, skole osv. Inden børnene afleveres i institutionen er det naturligvis forældrenes ansvar at sikre, at børnene er smurt ind i solcreme, også på de dage, hvor der er lidt overskyet, da solens stråler alligevel trænger gennem. Flere og flere steder laves der en solpolitik. Kræftens Bekæmpelse har lavet en meget indholdsrig vejledning til en solsikker legeplads

http://www.cancer.dk/NR/rdonlyres/64180ABA-A3E1-474D-B722-6B382068FC71/0/Skyggemanualendelig.pdf

a1

 

 

 

 

 

 

 

Du får lige den korte version af den flotte manual her.

 

Følg de tre solråd:

Siesta

Siesta betyder egentlig en lille lur. Herhjemme er det efterhånden blevet underforstået, at det betyder pause. Og i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses solråd lægges der op til at siesta betyder, at man skal holde pause fra solen og det er særlig vigtig i de tre timer, hvor solen er på sit højeste nemlig mellem 12-15.

b1

 

 

 

 

 

 

Solhat

Der findes mange forskellige solhatte. Legionærhatten er ret populær både blandt børn og voksne. Det smarte ved den er, at den skygger både for ansigtet, ører og nakken. Den er lige anvendelig såvel i vand som på land. Fremstillet i let og luftigt materiale, som tørrer hurtigt. Nedenstående modeller er fra Hyphen og alt er med UPF 80+

c1

 

 

 

 

 

 

 

Petit Crabe har også designet en super anvendelig solhat. Med bred skygge hele vejen rundt – skyggen er lidt længere bagpå, så nakken dækkes fint. Til de yngste 0-2 årige er der bindebånd i, så de ikke så let kan tage solhatten af. Det er der jo af og til nogle af de små banditter, der kan finde på.

d1

 

 

 

 

 

 

Solcreme

Der findes mange forskellige slags solcreme. Det vigtigste i forhold til at beskytte børnene er, at de er godt smurt ind med den rette mængde solcreme. Det som ofte sker i Danmark er at mange bruger for lidt solcreme, og så yder den ikke den optimale beskyttelse. En lille tommelfingerregel er at man til en barnekrop skal bruge en barne håndfuld creme og ligeledes til en voksen krop skal bruge en voksen håndfuld creme, og det kan synes af meget, men mindre betyder altså, at man ikke kan forvente, at solcremen holder den faktor som står på emballagen.

Der finde forskellige typer af solcremer, nogle med et fysisk filter, andre med et kemisk filter og den tredje type, hvor de to egenskaber er kombineret. Bader man meget, er det en god idé at vælge vandfast solcreme, stadig skal man dog smøre sig efter badning, da vandet snupper op til 50 % af solcremen. Hvis man har allergi eller tendens til soleksem skal man være ekstra opmærksom på, hvilken solcreme man vælger. Avivir Sun Lotion som fås både med faktor 15 og 30 er testet til at være særligt velegnet til forebyggelse af soleksem.

Hvordan er det så, man laver den solsikre legeplads?

Kræftens Bekæmpelse er meget gerne behjælpelige med at skabe solsikre legepladser og har som tidligere nævnt lavet en gratis guide til indretning af legepladsen. I hæftet ”skru ned for solen – guide til solsikker legeplads” gives der ideer til, hvordan legepladsen kan indrettes, så der er skygge på de steder, hvor børn og pædagoger opholder sig mest midt på dagen om sommeren. Nogle af de ”nemme” løsninger er store træer og buske, som giver skyggefulde kroge rundt omkring. Et solsejl spændt ud over sandkassen. Solsejlene fås til en overkommelig pris i mange byggemarkeder. Desuden er det også muligt at søge forskellige fonde om hjælp til solsikker legeplads. F.eks. har Matas Miljøfond skænket bl.a. solsejl og bevoksning til mine børns legeplads. Plant et Træ er også klar med træplantager til børnehaver m.m. Borde og bænke placeret under et lille halvtag giver også god skygge og børn og voksne kan nyde deres måltider i det fri og i skygge.

God fornøjelse og God sommer

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.